Welke bekende cabaretiers kent Nederland

Cabaret is in Nederland echt heel erg groot. Door de jaren heen is de populariteit alleen maar gegroeid en groter geworden. De komst van het internet heeft hier ook zeker nog zijn steentje aan bij weten te dragen. Maar waar komt dat succes nu precies vandaan? Waarom is cabaret zo ongelofelijk populair en welke bekende cabaretiers kennen wij in ons eigen land, Nederland? Leuk om dat even te gaan ontdekken!

Wat is cabaret?

Cabaret is een vorm van entertainment waarbij de cabaretier probeert het publiek te vermaken door middel van leuke grappen, sketches, muziek, zang en dans. Een cabaretier word je niet zomaar, je hebt talent nodig om cabaretier te worden en het is belangrijk dat je ook een opleiding volgt aan de toneelacademie zodat je leert wat werken op het podium inhoudt en het gebruik van podiumtechniek, zoals licht en geluid. Het is dus een serieus beroep waarbij je echt als een professional gaat ontdekken hoe je het publiek kunt prikkelen en vast kunt houden tijdens de show. Het is dus niet zo dat je met een zelfstudie thuis even kunt besluiten om cabaretier te worden.

Bekende cabaretiers in Nederland

In Nederland zijn er een aantal bekende cabaretiers die niet alleen in Nederland bekend zijn maar ook ver buiten de landsgrenzen. Denk bijvoorbeeld aan niemand minder dan Youp van het Hek. Al jarenlang domineert Youp van het Hek de wereld van het cabaret. Maar ook Freek de Jonge, die zelfs op muzikaal vlak in de jaren 90 een nummer 1 hit wist te scoren met het lied, er is leven na de dood. Dat is voor een cabaretier een unieke prestatie om ook op muzikaal vlak succes te kunnen hebben en de hitlijsten te kunnen domineren. Wie dat ook voor elkaar kreeg was Claudia de Breij. Een van de meest bekende vrouwelijke cabaretiers. Zij scoorde een nummer 1 hit met het lied, Mag ik dan bij jou. Maar naast deze drie kanjers heb je ook nog Najib Amhali, Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen en nog vele anderen. Het cabaret is in Nederland heel groot en de verwachting is ook niet dat dit zal krimpen. Het zal eerder gaan toenemen. Dat heeft natuurlijk mede te maken door de toegankelijkheid via het internet tegenwoordig. Daardoor is het erg gemakkelijk om cabaretiers te volgen op bijvoorbeeld de social media wat de populariteit ervan enorm verhoogd. Cabaret heeft dus de toekomst in de entertainmentindustrie.